Svi postovi po kategorijama

Svi postovi Organskog carstva po kategorijama

  Kako bi Vam omogućila lakše snalaženje i traženje objavljenih postova Organskog carstva složila sam ih po kategorijama. Klikom na bilo koji naslov direktno se otvara Vaš željeni post. :) Korak po korak do vlastitog organskog vrta: Čišćenje i priprema zemljišta Izrada tople gredice Sjetva mog eko povrtnjaka Vrtlarski radovi u rano proljeće Kako složiti kompostnu hrpu? Kako povećati broj glista u organskom vrtu? Početak vrtlarske sezone Mješovita sadnja Osnove organskog vrtlarenja 1. dio Osnove organskog vrtlarenja 2.dio Urbani vrt 1.dio Urbani vrt 2. dio Božje ovčice kao zaštitnice organskog vrta Recikliranje jesenskog lišća Kako pripremiti organski vrt za zimu Prepoznavanje tipa tla u vašem vrtu Poboljšanje strukture tla i njeni poboljšivači Određivanje i mijenjanje pH vrijednosti tla Biljke kao indikatori tla Planiranje plodoreda u organskom vrtu Malčiranje - prekrivanje tla organskom masom Sjetva sjemena u zatvorenom - uzgoj presadnica Planiranje sjetve/sadnje u organskom vrtu B il

Stara njemačka receptura za eliksir zdravlja




Namjena ovoga eliksira je prvenstveno preventiva kod arteroskleroze (žačepljenje arterija), reguliranje visokog krvnog tlaka, jačanje imunog sistema, čišćenje jetre, sprječavanje i liječenje prehlada i još mnogih drugih poremećaja i bolesti.

Smatra se da ovaj lijek može izliječiti i najzločudnije bolesti poput nekih vrsta raka, a navodno je i eliksir mladosti jer pomlađuje čitav organizam.

Potrebni sastojci:


Postupak pripreme:

  1. Češnjak očistite od ljuske. Najlakši način za čišćenje češnjaka je da ga stavite u plastičnu posudu, poklopite ju i dobro protresete. Ljuska će se sama odvojiti od češnjaka i uštediti Vam hrpu živaca :)
  2. Limun dobro operite bez obzira radi li se o organskom ili limunu iz konvencionalnog uzgoja. Moj savjet je da limun očistite od svih vrsta toksina tako da ga potopite u vodu i pospeta sa žlicom sode bikarbone. Drugi način je da u vodu sipate nekoliko žlica enzima. Potrebno ga je držati pod vodom od 3 - 24 sata (ovisno o vrsti uzgoja).
  3. Đumbir također pročistite na isti način ali ga je dovoljno držati oko pola sata u vodi. Nakon što je očišćen ogulite mu kožicu.
  4. 1,8 L vode naspite u veću metalnu posudu (oko 4 litre zapremnine). 
  5. Limun sa korom isjecite na manje komade te zajedno sa češnjakom i đumbirom ubacite u blender i sameljite, dodajte preostalih 2 dL vode kako bi se smjesa lijepo sjedinila.
  6. Smiksanu masu nalijte u pripremljenu posudu sa vodom i zagrijte tekućinu do ključanja.
  7. Kada tekućina baci prvi ključ maknite posudu sa vatre i ohladite.
  8. Ohlađenu tekućinu možete ali i ne morate procijediti, potrebno ju je još naliti u staklene boce koje ćete čuvati u hladnjaku.

Doziranje:

Ovaj eliksir pije se ujutro na prazan želudac, prije jela. Svako jutro popijte 2dL ove tekućine.
Kura traje 3 tjedna, nakon čega se pravi prekid od tjedan dana, pa se postupak ponavlja sljedeća 3 tjedna. 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Tablica dobrih i loših susjeda u vrtu

Krumpir pod slamom / vrt bez prekopavanja

Tušt (portulak) - lijek iz božje ljekarne